Friday 22 September 2017

Η «Ομορφιά» Βρίσκεται στο Πιάτο σου!


Η ισορροπημένη διατροφή αποτελεί σύμμαχο της ομορφιάς σου, καθώς εφοδιάζει τον οργανισμό σου με απαραίτητες θρεπτικές ουσίες για τη σωστή λειτουργία του. Ένας υγιής οργανισμός είναι η σημαντικότερη προϋπόθεση για να διατηρήσεις την ομορφιά σου.

Σωστή Διατροφή για Όμορφη Επιδερμίδα!
Το υγιές δέρμα αποτελεί τον καθρέπτη ενός υγιούς οργανισμού. Για να διατηρήσεις το δέρμα σου υγιές και λαμπερό, είναι απαραίτητη η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής, πλούσιας σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Επίσης, είναι πολύ σημαντική η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας υγρών.

Τροφές για να Φαίνεσαι Νέα!
Το ελιξίριο της νεότητας μπορεί να βρίσκεται στο…πιάτο σου! Οι βιταμίνες C, E, το ω-3 λιπαρά οξέα, ο ψευδάργυρος και το λυκοπένιο περιέχονται σε τρόφιμα όπως ελαιόλαδο, ψάρι, ξηροί καρποί, όσπρια, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, διάφορα φρούτα και ντομάτα. Φρόντισε να τα εντάξεις στη διατροφή σου καθημερινά.

Βιταμίνη Α για Όμορφο Δέρμα!
Η βιταμίνη Α ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος σου, ενώ η έλλειψή της προκαλεί ξηροδερμία και ευερεθιστότητα στο δέρμα. Θα τη βρεις τόσο σε τροφές ζωικής προέλευσης όπως συκώτι, το σολομό, ξιφία, όσο και σε τροφές φυτικής προέλευσης (με τη μορφή προβιταμίνης β-καροτένιο) όπως είναι τα καρότα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα κολοκυθάκια και τα βερίκοκα.

Τρόφιμα για Υγιή και Λαμπερά Μαλλιά!
Για υγιή και λαμπερά μαλλιά, φρόντισε να εντάξεις στη διατροφή σου πρωτεΐνες (αυγό, ψάρι, κοτόπουλο, όσπρια) αλλά και τροφές πλούσιες σε σίδηρο, που θα τις βρεις στα τρόφιμα ζωικής προέλευσης (κρέας, κοτόπουλο) και στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (μπρόκολο και σπανάκι).

Ανδρέας Χ. Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης BSc, UK

No comments:

Post a Comment