Monday 18 September 2017

Μαύρη Σοκολάτα!


Η Καλύτερη Επιλογή Σοκολάτας!
Προκειμένου να επωφεληθείς από τις ευεργετικές ιδιότητες της σοκολάτας, είναι σημαντικό να επιλέγεις μαύρη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο (π.χ 72%). Τα οφέλη της πολλαπλασιάζονται όταν συνδυάζεται με ξηρούς καρπούς, όπως τα αμύγδαλα που είναι πλούσια σε ασβέστιο και φυτικές ίνες και περιέχουν βιταμίνες συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, μαγνήσιο, χαλκό, ψευδάργυρο.

Μαύρη Σοκολάτα και στη Δίαιτα!
Το ότι προσέχεις τη διατροφή σου και το σωματικό σου βάρος δεν σημαίνει πως πρέπει να στερηθείς τα αγαπημένα σου τρόφιμα. Προτίμησε τη μαύρη σοκολάτα, καθώς έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή και άλλες αντιοξειδωτικές ουσίες. Βελτιώνει την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Συνδύασέ την ιδανικά με ξηρούς καρπούς.

Μαύρη Σοκολάτα: Εκτός από την Υπέροχη Γεύση έχει Κορυφαία Αντιοξειδωτική Ισχύ!
Όταν θέλεις να φας γλυκό, μια υγιεινή επιλογή είναι μερικά κομμάτια μαύρης σοκολάτας. Η μαύρη σοκολάτα έχει κορυφαία συνολική αντιοξειδωτική ισχύ, ενώ συγκεκριμένα συστατικά της (φλαβονόλες) βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και συμβάλουν στην παραγωγή ενδορφινών, δηλαδή ορμονών καλή διάθεσης.

Ανδρέας Χ. Σάββα,
Ειδικός Εκγύμνασης BSc, UK

No comments:

Post a Comment